Sfaturi si idei amenajare apartament în funcție de tipul apartamentului

Amenajarea apartamentului nu este doar despre mobilier sau despre decor. Designul de interior și acele idei amenajare apartament pe care le tot cauți tu online se referă, de fapt, la conturarea unui spațiu care să îți reflecte personalitatea și să te îmbrace în confort și frumusețe de fiecare dată când pășești în interiorul locuinței. 

Indiferent de stilul pe care îl preferi, fie că îți place minimalismul elegant sau farmecul aparte al stilului clasic, te invităm să descoperi inspirația de care ai nevoie pentru a contura un design interior de poveste într-un apartament de mici sau medii dimensiuni.

Totul, bineînțeles, pornește de la acele piese de mobilier de referință. Așa că este important să fii foarte atent când le alegi. De aceea, noi îți vom recomanda varianta cea mai sigură pentru amenajarea unui apartament cu 2 sau 3 camere – mobila la comanda.

Configurarea apartamentului cu mobilier proiectat pe comandă

mobilier proiectat pe comanda

Atunci când îți dorești idei amenajare apartament 3 camere sau amenajare apartament mic, te orientezi în special după deschiderea în metri pătrați (MP). În acest sens, fie că este vorba despre dormitorul pe care vrei să îl configurezi într-o manieră clasică ori despre bucătăria open space a cărei paletă de culori se continuă în living, mobila la comanda îți permite să optimizezi spațiul eficient. 

Lăsând de-o parte notele introductive, în cadrul acestui articol de blog ne-am gandit sa iti oferim cateva idei de design apartament 2-3 camere in functie de diferite stiluri de amenajare. Fie că ești în căutarea unor idei amenajare apartament 2 camere sau unul mai mare, vei afla astăzi că poti amenaja așa cum îți dorești, indiferent de spațiul de care dispui. Cu mobila la comanda orice vis devine realitate!

Design interior si amenajari pentru apartament: ce stil preferi? 

amenajari apartament

Stilul de amenajare este oglinda personalității tale și totodată cheia către configurarea unui spațiu autentic. Dacă îți place simplitatea și eleganța, optează pentru un design minimalist, cu linii curate și culori neutre. Dacă ai o predilecție spre decorurile deosebite cu forme complexe, lasă-te purtat de farmecul stilului clasic. 

Asigură-te doar că îți vei configura locuința cu piese remarcabile în culori și finisaje spectaculoase. Indiferent de direcția pe care o alegi, fiecare detaliu va reflecta cine ești cu adevărat. Fie că preferi culori calde sau dimpotrivă, pe cele reci, profita la maximum de spațiul tău! Alege să-l amenajezi cu accente potrivite și obiecte decorative care să reflecte stilul tau de viata.

amenajare apartament

Amenajarea unui apartament cu 2 camere semidecomandat sau al unui apartament de 2 camere decomandat nu trebuie văzută doar din punct de vedere estetic. Trebuie sa tii cont de scopul spațiului: locuința ta, unde trebuie să te simți acasă. Haide să vedem în continuare câteva idei de amenajare și poze care să te ajute să înțelegi exact cu ce te putem ajuta dacă alegi să vii cu proiectul tău la Kuechentreff.ro!  

Planificarea și amenajarea unui apartament cu 2 camere

Cei mai mulți dintre clienții care ne pășesc pragul vin cu ideile de amenajari interioare apartamente pe care le găsesc online, în diferite reviste de profil sau din surse de inspirație. Deși sunt binevenite toate aceste idei, îți vom spune exact același lucru pe care îl menționăm și în Showroom: în lumea designului de interior, două case nu au cum să fie identice. 

Indiferent de ceea ce descoperi în diferite surse, acele elemente nu au fost gândite pentru un apartament semidecomandat (unde trecerea se face dintr-o camera în alta) sau un apartament de 50 MP, spre exemplu. Tocmai de aceea, când vine vorba de amenajarea unui apartament, ai nevoie de idei, dar trebuie să ții cont și de deschiderea locuinței tale.

Este important să adaptezi ideile de design interior la specificul locuinței tale, astfel încât să maximizezi spațiul și să creezi un cadru vizual în care să te regăsești, chiar dacă este un apartament nedecomandat. Bineînțeles, trebuie să vezi ce tip de apartament ai, să iei măsurători specifice pe fiecare cameră și abia apoi să cauți idei de amenajări sau idei de design interior.

Amenajari interioare într-un apartament cu două camere in functie de deschidere

Dacă te gandesti la o amenajare apartament, trebuie sa stii ca deschiderea poate influența modul în care îl amenajezi și îl organizezi. În cazul unui apartament cu două camere, există diverse configurații posibile:  decomandat, semidecomandat sau nedecomandat. Îți prezentăm în continuare câteva idei si poze care să te inspire să îți începi proiectul de amenajare apartament 2 camere 50 MP.

Idei amenajare apartament 2 camere decomandat

Amenajarea unui apartament cu două camere decomandat poate fi o provocare plăcută, având în vedere că ai mai multă libertate în a separa spațiile și în a crea un design care să corespundă nevoilor tale. Iată câteva idei de la care să pornești: open space pentru living și bucătărie, spațiu de depozitare inteligent, paletă cromatică deschisă și lumină naturală și optimizarea funcționalității.

amenajare apartament 2 camere decomandat

Dacă îți permite deschiderea apartamentului, poți crea un open space pentru zona de living și bucătărie. Astfel, vei obține un spațiu generos și luminos, potrivit pentru socializare și relaxare. Poți alege culori pentru a delimita vizual trecerea dintr-o cameră în alta sau prin folosirea diferitelor texturi pe pereți sau prin plasarea unor elemente de mobilier pe hol și în living.

În apartamentul tău cu 2 camere, gestionarea spațiului de depozitare ar trebui să fie principala ta grijă. Poți integra dulapuri pe perete sau în zonele neutilizate pentru a maximiza spațiul disponibil. Alege culori neutre pentru pereți și mobilier și adaugă accente de culoare pentru a conferi personalitate acelor două camere open space. 

Idei amenajare apartament 2 camere semidecomandat

În cazul unui apartament cu două camere și o deschidere semidecomandată, trebuie să ții cont de fluxul de lumină și spațiu. În acest sens, poti alege mobilier cu funcții multiple și deschideri strategice care să creeze senzația de spațiu mai mare.

Pentru zona de living poți folosi mobilier modular sau extensibil, care poate fi ajustat în funcție de nevoile tale. Astfel, vei maximiza spațiul și vei avea loc pentru activități diverse. De asemenea, folosirea unei palete de culori deschise și a oglinzilor poate contribui la amplificarea senzației de lumină și spațiu dintr-un apartament 2 camere 50 MP.

În ceea ce privește dormitorul, este important să creezi un ambient cald și reconfortant. Trebuie să iei în considerare o paletă de culori calde și texturi plăcute pentru a induce o atmosferă relaxantă. O soluție foarte la modă este să te orientezi după mobilier practic, cu spații de depozitare integrate, pentru a optimiza spațiul disponibil.

Idei amenajare apartament 2 camere nedecomandat

Diferit de celelalte două tipuri de deschideri, amenajarea unui apartament de 2 camere tip nedecomandat poate implica unele restricții în ceea ce privește fluxul de lumină, dar există încă modalități de a crea un spațiu funcțional și plăcut.

Idei amenajare apartament 2 camere nedecomandat

Poți crea iluzia de separare a spațiilor folosind elemente de mobilier, cum ar fi rafturi deschise, paravane pentru decorare apartament sau chiar jardiniere cu plante. Acestea pot delimita zonele de living, dining și dormitor, oferindu-le fiecăreia o identitate distinctă.

Pentru amenajarea unui apartament mic cu 2 camere bloc vechi, spre exemplu, folosește fiecare spațiu disponibil în mod inteligent, inclusiv sub pat, pe pereți și în zonele înalte. Rafturile deschise sau dulapurile suspendate pot fi soluții excelente pentru a maximiza spațiul de depozitare fără a încărca prea mult încăperea.

Te așteptăm în cel mai apropiat Showroom Kuechentreff pentru și mai multe idei amenajare apartament!

Cauti idei de amenajare apartament? Știm cât de complex este întregul proces de la stilul potrivit, până la configurarea mobilierului în funcție de deschidere și culori pentru un apartament mic. Tocmai de aceea, te invităm la o discuție amănunțită cu designerii noștri.

Dacă ai în plan o amenajare, vino cu proiectul tău în cel mai apropiat Showroom Kuechentreff din București, Cluj-Napoca, Craiova, Miercurea Ciuc, Oradea, Petroșani, Sibiu, Suceava sau Timișoara și te vom ajuta să amenajezi un apartament cu 2 camere, indiferent dacă este decomandat, semidecomandat sau nedecomandat.