5 combinatii culori bucatarie care surprind si completeaza stilul de amenajare

Te-ai gândit că e ușor să amenajezi o bucătărie, nu-i așa? Că poți folosi combinatii culori bucatarie în tonuri de maro, bej și crem pentru dulapuri, blatul de bucatarie și câteva asocieri neutre de culori pentru finisajele din bucatarie și ai rezolvat.

Culoarea mobilei de bucătărie este mai importantă decât ți-ai pus vreodată problema. Combinația de culori și materiale poate face o mare diferența între o bucătărie caracterizată prin claritate și eleganță și o variantă ternă într-o nuanță ștearsă. Și da, în amenajarea bucătăriei poți combina culori vibrante de albastru sau verde cu nuanțele de crem și bej pentru un contrast spectaculos, mai ales într-o bucătărie foarte luminoasă.

Însă, dacă vrei astfel de combinatii de culori, va trebui să alegi mobila bucatarie la comanda. Este adevărat că poți găsi opțiuni standard în magazine, însă doar prin intermediul mobilierului configurat pe comandă poți aduce în bucătăria ta combinații de culori culori inedite, texturi și finisaje, perfect adaptate nevoilor și preferințelor tale.

Cât contează în amenajare și cum alegi culorile în bucătărie? 

Când vine vorba de amenajarea bucătăriei, culorile sunt mai importante decât ai putea crede. Cu ajutorul tonurilor potrivite poți contura un spațiu atât practic, cât și atrăgător. Imaginează-ți doar o bucătărie care te întâmpină cu o explozie de lumină sau care emană o senzație plăcută de confort și relaxare. 

Prin intermediul culorilor potrivite, un designer de interior exact acest lucru își propune să facă –  să transforme mobilierul obișnuit dintr-un spațiu de gătit într-o propunere vibrant, adaptată perfect nevoilor și gusturilor tale.

Doar gândește-te la luminozitatea care inundă încăperea atunci când alegi combinațiile de culori potrivite. Fie că alegi culori puternice, bejuri luminoase sau culori pastelate, o paletă de culori potrivită poate face minuni, dând impresia de spațiu mai mare și mai primitor. 

Dincolo de o combinație de culori reușită în bucătărie, nuanțele alese trebuie să se potrivească perfect cu restul casei tale, pentru a crea un flux armonios între camere. Dacă ești curios să afli mai multe despre multiplele culori pe care le poți alege într-un spațiu de gătit, te invităm să citești articolul în continuare.

Fie că preferi un aspect modern și minimalist sau accente rustice și boeme, culorile pot fi alese pentru a reflecta și a completa personalitatea și gusturile tale unice. Hai să vezi cum îți poți personaliza mobila din bucatarie dacă alegi serviciile noastre de design interior, proiectare și montaj.

Culori potrivite pentru bucătărie folosite adesea în design

Culori potrivite pentru bucătărie

Redundant sau nu, de cele mai multe ori, în designul de interior vei observa că alegerile înclină spre nuanțe neutre și culori deschise. Nu este întâmplător, în special dacă în conceperea proiectului s-a mizat pe tonuri închise de culori bucatarie, pereti de accent și nuanțe puternice. Atunci este chiar de la sine înțeles de ce pentru mobilier se vor alege culori neutre, non culori (alb și negru) sau chiar culori reci.

Albul este o alegere clasică și versatilă pentru mobilierul de bucătărie. El conferă un aspect luminos, curat și spațios, fiind potrivit atât într-o bucătărie de mici dimensiuni, cât și pentru cele mari. Tonurile neutre precum bejul sau variațiile de crem sunt și ele foarte populare, adăugând un aer elegant și rafinat spațiului.

Griul este o altă culoare elegantă, care poate crea un aspect sofisticat și urban într-o bucătărie modernă. De la griul deschis și până la nuanțe mai închise sau metalice, această culoare se potrivește perfect într-o varietate de stiluri de design interior.

O altă alegere deloc surprinzătoare este reprezentată de maro și acele tonuri calde care imită lemnul natural. Frumusețea acestor culori este că reușesc să aducă atât confort, cât și căldură în orice tip de bucătărie.

5 combinatii culori bucatarie – idei care surprind din punct de vedere vizual

În cazul în care empatizezi și, la fel ca noi, te-ai plictisit de aceleași culori complementare și prezentări standard de nuanțe închise sau șterse pentru mobila de bucătărie, hai să vezi cum poți fii altfel. Cu siguranță nu ai mai văzut asemenea culori în bucătărie.

De la nuanțe de lemn masiv, turcoaz, asocieri îndrăznețe de culori calde sau reci, te invităm să descoperi în continuare 5 combinatii culori bucatarie – idei și inspirație care vor adăuga un plus de stil și personalitate în spațiul tău de gătit.

#1. Combinații de culori contrastante: lemn natur și albastru fiord 

Această combinație distinsă aduce un aer rafinat și contemporan în orice încăpere, oferind un echilibru perfect între sobru și primitor. Imaginează-ți fronturile de bucătărie într-un albastru marin intens, care captează privirile și definește spațiul cu o eleganță subtilă, dar fermă. 

În contrast, un blat de bucătărie crem sau bej echilibrează cu grație intensitatea albastrului marin. Culoarea caldă a blatului aduce o notă de rafinament în spațiu, îmbrățișând fiecare moment petrecut în bucătărie cu o atmosferă plăcută și primitoare.

#2. Amenajarea bucătăriei într-un verde deosebit

O altă propunere de culori, specifică pentru amenajările Kuechentreff este asocierea dintre nuanțe de verde și blatul de lucru lemn natur. Poți analiza mai bine această propunere de bucătărie, realizată pentru unul dintre clienții noștri din Suceava, în categoria de Referințe – Bucătăria Cascada

Această combinație creează un echilibru armonios între intensitatea culorii și aspectul luminos al spațiului. Pentru a accentua frumusețea acestei combinații, am adăugat accente de culoare, precum electrocasnice negre și mânere din metal și lemn.

#3. Culori în bucătărie în tonuri de roz coral și gri taupe

Cu siguranță nu este una dintre acele combinații de culori pe care le vezi în fiecare zi. Tocmai de aceea ne place atât de mult. Este atât de originală și inedită! Alege un roz somon delicat pentru fronturi și sertare prin care poți crea o senzație de căldură în spațiul de gătit.

Pentru un echilibru cromatic, poți contrasta rozul cu accente de gri antracit pentru a adăuga profunzime și echilibru în designul bucătăriei tale. Aceste tonuri complementare vor crea un contrast subtil și elegant, evidențiind frumusețea fiecărei nuanțe și texturi din încăpere.

#4. Roșu cărămiziu și o paletă atipică de culori pentru bucătărie

Ai mai văzut undeva o nuanță atât de frumoasă de roșu cărămiziu pentru fronturile și sertarele din bucătărie? Contrastează intensitatea culorii, cu nuanțe neutre pentru blatul de lucru și vei reuși să creezi un echilibru armonios în designul bucătăriei tale.

Accentele metalice, precum cromul sau inoxul vor adăuga strălucire și eleganță, astfel poți opta pentru mânere care vor aduce un plus de modernitate și rafinament în bucătăria ta.

#5. Verde jad și marmură pentru blatul de bucatarie

Alege fronturi și sertare într-un verde jad subtil, care să ofere un plus de prospețime și vitalitate în bucătăria ta. Această nuanță subtilă aduce un strop de culoare și bucurie în spațiu, fără să fie copleșitoare.

În completare, blatul de bucătărie poate să fie din marmură cu nuanțe subtile de alb, gri și bej, pentru un aspect rafinat. Textura și eleganța naturală a marmurei vor adăuga o notă de sofisticare și eleganță în bucătăria ta.

Culori potrivite pentru mobila de bucatarie in functie de spatiu

Pentru început, gândește-te la dimensiunea și luminozitatea de care dispune bucătăria ta. Dacă spațiul este mic sau primește puțină lumină naturală, culorile deschise și luminoase, precum crem, gri deschis sau chiar nonculorile, vor face minuni, amplificând senzația de spațiu și lumină.

Dar, dacă ai o bucătărie generoasă, poți să te joci cu o paletă de culori pentru bucătărie mai vastă. Optează pentru tonuri mai intense și mai vibrante, care adaugă o notă de energie și personalitate. Verde smarald, albastru închis sau chiar negru pot aduce o doză de eleganță și dramatism în spațiile mai mari și bine luminate.

Apoi, gândește-te la stilul de design interior al casei tale. Culorile pentru mobilierul de bucătărie ar trebui să se îmbine armonios cu restul stilului de amenajare ales. Dacă ai un interior minimalist și modern, culorile neutre și tonurile de gri sau bej sunt alegerea perfectă pentru mobilier. În schimb, pentru accente rustice sau boeme, poți să optezi pentru culori calde și naturale, cum ar fi maroul, bejul sau tonurile de lemn natural.

Tonuri și idei culori bucatarie mica 

În amenajarea unei bucătării mici, fiecare detaliu contează pentru a crea un spațiu care să fie atât practic, cât și vizual plăcut. Una dintre cele mai importante alegeri pe care le poți face este selecția culorilor. 

Luminos și aerisit, albul este alegerea imediată pentru o amenajare reușită a unui spațiu restrâns. Acesta amplifică lumina naturală și, bineînțeles, mărește încăperea. Cu pereți și mobilier deschis la culoare vei aduce un strop de eleganță și prospețime în bucătăria ta mică.

Dar dacă vrei să adaugi puțină căldură și textură, alte combinații de culori în bucătărie pot fi și acelea de bej deschis și crem. Sigur că sunt printre cele mai populare culori pentru o bucătărie, însă ele aduc o notă de confort, integrându-se armonios într-un decor plin de farmec și stil.

Și ce spui de tonurile pastelate? Rozul pal, verdele jad sau albastrul aqua aduc o notă de prospețime și delicatețe intr-o bucatarie mică. În cazul pereților în culori terne, aceste culori se potrivesc perfect și transformă spațiul inedit.

Combinații de culori potrivite pentru un spațiu amplu și primitor

Pentru o bucătărie amplă și aerisită, una dintre cele mai clasice și rafinate combinații este cea între alb și gri deschis. Un mobilier alb aduce lumină și claritate, deschizând spațiul și conferindu-i un aer rafinat și elegant, în timp ce griul deschis adaugă o notă subtilă de căldură și echilibru. 

Pentru cei care caută căldura și confortul unei palete de culori naturale, combinația de culori închise și naturale de bej și maro este alegerea ideală. Aceste tonuri aduc o senzație de căldură și liniște într-un spațiu generos în care pereții și tavanul sunt în culori neutre.

Dacă vrei să aduci un strop de prospețime și vitalitate în bucătăria ta, poți folosi culori și variații de nuanțe de albastru și alb. Albastrul este o culoare care calmează, perfectă pentru a crea o atmosferă plăcută și liniștită, în timp ce cromatica formată din culori neutre sau chiar non culori adaugă luminozitate și claritate. 

Te așteptăm în Showroom să ne spui ce alte combinatii culori bucatarie ți-ar plăcea să vezi în spațiul tău de gătit!

Din câte ai putut vedea, alegerea culorilor in bucatarie este de o importanță majoră. Și, nu ne referim doar la mobilier acum, chiar și celelalte culori contează, în special în alegerea electrocasnicelor și a elementelor de decor.

Programează o vizită în cel mai apropiat Showroom din București sau din țară și hai să discutăm mai multe despre noul tău mobilier de bucătărie. Posibilitățile tale sunt infinite atunci când vii cu proiectul tău la Kuechentreff! Doar aici vei putea schimba idei și inspirație despre amenajare, culori bucătărie, cât și configurarea spațiului tău de gătit din punct de vedere funcțional și estetic.