Mobila bucatarie alba și cum se întreține mobilierul deschis la culoare

Atunci când ne gândim la mobila bucatarie alba, într-un finisaj lucios, mulți dintre noi putem avea rețineri cu privire la achiziționarea unui astfel de mobilier. În articolul de față vom menționa sfaturi de curățare a mobilierului, fie că în prezent te bucuri de un mobilier alb lucios sau cu fronturi mate. 

Corpurile sau seturile albe (mobila bucatarie alba cu manere negre sau cu orice alt model), par, la prima vedere, mai greu de întreținut. Vom demonta acest mit în rândurile următoare, iar sugestiile pe care le vom prezenta se aplică nu doar pentru mobila bucatarie la comanda, ci și pentru orice model într-o culoare deschisă.

Să fie oare mobila bucatarie alba atât de greu de întreținut? 

Este adevărat că murdăria și petele sunt mai evidente pe mobilierul alb, dar acest lucru nu ar trebui să fie un motiv de nemulțumire. Chiar și pe mobila bucatarie alba cu blat de lemn se așterne praful, deși, uneori, particulele nu sunt vizibile. Este important să  îndepărtezi stratul de murdărie cât mai repede. În caz contrar, este probabil ca efortul pe care îl vei depune să fiu unul mai mare. 

Deși nu întotdeauna avem timpul necesar, este bine să curățăm imediat petele care apar pe mobilier, fie acesta un tip de mobila bucatarie alba cu blat gri sau mobila bucatarie alba pe colt. Dacă petele sunt prezente pe front închis la culoare, acestea pot fi observate mai greu, de aceea este recomandat să verificați întotdeauna dacă mobilierul este curat.

Cel mai bun sfat de îngrijire pentru aproape toate tipurile de modele mobila bucatarie alba este să îndepărtezi pata imediat. Folosește soluții speciale pentru mobilier și acordă atenție sporită procesului de uscare, pentru a menține mobila albă în stare impecabilă. 

Testează întotdeauna soluția de curățare într-o zonă mai puțin vizibilă înainte de a o aplica pe zonele vizibile. Acest lucru te va ajuta să eviți riscul de a deteriora iremediabil mobila.

Când discutăm despre mobilier proiectat pe comandă, este recomandat să soliciți firmei cu care ai colaborat, să îți ofere o soluție de curățare a mobilierului, potrivită pentru tipul de mobilă pe care îl ai, fie mobila bucatarie alba cu blat negru, gri, bej, doar un singur corp alb ori sau ai set mobila bucatarie, în orice nuanță.

Mobilier și blat lemn, MDF, PAL, fie de colt sau nu, cum se curăță?

mobila bucatarie alba cum se curata

În rândurile următoare, vei vedea cum se pot curăța corpurile de mobilier – dulap, sertare, set mobila bucatarie, dar sfaturile se aplică și pentru mobila bucatarie moderna alba, în ciuda faptului că avem de-a face cu o cromatică albă, care poate fi considerată de către unele persoane, ca fiind una „pretențioasă”.

Curățarea mobilierului din lemn

Pentru mobilierul din lemn, folosește o lavetă moale și uscată sau un prosop din microfibră pentru a elimina cu grijă praful de pe suprafața mobilierului, evitând astfel zgârierea lemnului. 

Dacă te confrunți cu pete, folosește o soluție delicată din apă călduță și săpun. Ia o lavetă curată, încearcă să o umezești și să o storci bine înainte de a șterge mobilierul. Este important să eviți excesul de apă, deoarece lemnul nu reacționează bine la umiditate.

Pentru petele uscate sau mai rezistente la apă și săpun, diluează câteva picături de oțet alb în apă călduță și șterge delicat suprafața cu o cârpă moale.

Curățarea mobilierului din MDF

Primul pas esențial în procesul de curățare a mobilierului presupune îndepărtarea prafului cu o lavetă moale și uscată. Asigură-te că după utilizarea mobilierului, ștergi cu atenție suprafețele cu o lavetă uscată, pentru a evita eventuale urme sau pete nedorite.

Pentru a menține un aspect strălucitor al mobilierului, recomandăm aplicarea unui produs tip ceară.  Această măsură nu doar va conserva luciul, dar va contribui și la protejarea mobilierului din MDF, în timp.

Curățarea mobilierului din PAL

Pentru a menține aspectul și durabilitatea acestui tip de mobilier, optează pentru o lavetă moale, realizată din bumbac sau microfibră, pentru a curăța mobilierul delicat.  Pentru curățarea suprafețelor din acest material, folosește spray-uri special concepute pentru mobilă.

Dacă petele sunt proaspete, poți folosi o soluție formată din detergent de vase și apă călduță. Pentru pete mai persistente, dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă, umezește o lavetă în această soluție și curăță delicat suprafața pătată.

Pentru petele de grăsime, evită produsele care conțin alcool sau amoniac, fie nuanța mobilierului wenge, gri sau bej, de exemplu, deoarece aceste substanțe pot deteriora lemnul. 

Cu ce tip de blat se poate asorta mobilierul gri sau altă culoare?

mobila bucatarie alba asortare

Dacă te afli printre cei care aleg să-și amenajeze bucătăria fără ajutorul unui designer de interior, sugestia noastră este să te limitezi la o paletă restrânsă de culori, în special dacă ești la prima experiență de acest gen și încă nu te simți confortabil în jonglarea cu nuanțe.

De exemplu, dacă mobilierul este din lemn, MDF sau PAL melaminat, poți opta cu ușurință pentru un blat de lucru în aceeași nuanță, obținând astfel un aspect uniform al mobilierului și evitând eventualele greșeli de asociere a culorilor.

Regula contrastelor este o opțiune simplă și constă în alegerea unor combinații precum mobilier și pereți albi sau în tonuri deschise, în contrast cu un parchet și un blat de bucătărie din lemn în aceeași nuanță.

În ceea ce privește corespondențele cromatice, dacă suprafața de deasupra blatului de lucru imită lemnul, blatul de bucătărie poate urma aceeași textură și culoare. Alegerea unui blat de lucru cu aspect metalic se poate încadra armonios apelând la electrocasnicele gri.

Pentru efecte spectaculoase, în cazul finisajelor elegante sau extravagante, poți alege un blat termorezistent, de 28 mm sau de dimensiunea de care ai nevoie, gri, din marmură, de exemplu, care să completeze un superb set mobila bucatarie ce conține sertare cu balamale cu amortizoare, corpuri suspendate, precum și alte elemente pe care le dorești.

Într-o bucătărie cu finisaje cu texturi vizibile, sugerăm un blat de lucru simplu, deschis, fără texturi.

Există, desigur, numeroase alte opțiuni interesante, precum asortarea blatului de bucătărie cu scaunele de dining sau de bar sau alegerea unui blat într-o culoare prezentă în mobilierul deținut. Poți ține cont de sfaturile noastre, însă alegerea îți aparține în totalitate.

Vino cu proiectul tău în cel mai apropiat Showroom Kuechentreff.ro – locul unde calitatea primează!

Ne distingem prin furnizarea celor mai potrivite și eficiente soluții pentru cei care își doresc un mobilier calitativ. Lucrăm îndeaproape cu tine pentru a ne asigura că bucătăria mult dorită ți se potrivește perfect. Suntem atenți la design, tehnologie inovatoare și îți oferim întotdeauna soluții creative și calitate germană de înaltă clasă!

Te așteptăm în unul din Showroom-urile noastre din București sau din țară pentru mai multe detalii și inspirație!