Idei de amenajare living mic cu bucatarie open space in stil modern

Fie din lipsă de spațiu ori din nevoia de a contura interioare moderne, proiectarea open space a devenit una dintre cele mai apreciate stiluri de amenajare. Cu doar câteva idei practice de amenajare living mic cu bucatarie open space poți să elimini barierele vizuale și să transformi cu ușurință un spațiu compact într-un mediu versatil și plin de potențial.

Dacă nu îți dorești să aglomerezi zona de gătit cu cea de living, rămâi aproape și vei descoperi cum poți amplasa strategic mobila living în completarea pieselor de mobila bucatarie pentru a crea un design interior aerisit, chiar și într-un spațiu de mici dimensiuni.

În cadrul acestui articol de blog, ne-am propus să venim în întâmpinarea ta cu unele dintre cele mai ingenioase idei pentru amenajarea unui living mic cu bucătărie open space. Vom face o scurtă trecere a celor mai bune idei de amenajare, sfaturi și aspecte care te vor ajuta să obții un decor funcțional și estetic într-un spațiu mic, unde bucataria și livingul împart aceeași zonă.

Cum amenajezi o zona de living cu bucatarie open space?

living cu bucatarie open space

Amenajarea livingului cu bucătărie open space poate transforma deschiderea într-un spațiu modern și funcțional, atât timp cât știi să dozezi elementele definitorii ale fiecărei zone în parte. Un open space la bloc diferă substanțial de un plan deschis la casă. De aceea, înainte să te gândești la stilul de amenajare și la piesele de mobilier potrivite, definește-ți spațiul de lucru. 

Măsoară atent suprafața disponibilă și gândește-te la felul în care vrei să împarți deschiderea între living și bucătărie. Fluxul de lucru este, de asemenea, un aspect cheie, așa că ia în considerare modul în care vei folosi spațiul pentru a-ți organiza mobilierul în mod corespunzător.

Alegerile cromatice sunt definitorii in proiectele de amenajare living cu bucatarie open space, întrucât influențează din punct de vedere vizual atmosfera, aspectul și funcționalitatea intr-un spatiu in plan deschis. Prin urmare, când amenajezi un open space, paleta de culori trebuie fie să creeze o armonie vizuală, fie să sublinieze delimitarea zonelor de bucătărie și living.

De asemenea, este ideal ca livingurile open space de mici dimensiuni cu bucatarii in plan deschis sa urmărească același tip de amenajare din perspectiva materialelor și a finisajelor alese pentru a adăuga o notă de coeziune spațiului. 

Spre exemplu, poti opta pentru același tip de pardoseală, iar blatul de lucru și fronturile din bucătăria open space să se potrivească cu piesele de mobilier și diferitele obiecte decorative din livingul tau open space.

Delimitarea zonelor de lucru in spatiile open space

spatii open space

Alegerea mobilierului potrivit joacă un rol esențial în organizarea spațiului de living cu bucătărie open space. Este important să optezi pentru piese de mobilier care să te ajute să delimitezi cele două zone într-un mod armonios. 

Un truc des întâlnit în amenajarea unei bucatarii în plan deschis cu livingul este să integrezi o insula de bucatarie. În plus, pentru zona de living open space este ideal să alegi mobilier modular pentru o mai mare flexibilitate în amenajare. De asemenea, rafturile sau bibliotecile pot fi folosite ca elemente de design care delimitează spațiul.

Depozitarea este un alt aspect cheie, deoarece bucătăriile open space adesea au mai puțin spațiu de depozitare decât cele tradiționale. Planificarea atentă a depozitării este esențială. Folosește dulapuri, rafturi și sertare inteligent proiectate pentru a-ți maximiza spațiul de depozitare. Astfel, vei avea un spațiu ordonat și organizat, fără a sacrifica estetica și funcționalitatea.

La fel de importantă într-un living open space este alegerea accesoriilor de iluminat. Dacă îți dorești să separi bucătăria de living, poți opta pentru diferite soluții și corpuri de iluminat prin care să evidențiezi zonele cheie și să le definești vizual. 

Dacă îți doresti o bucatarie cu zona de dining delimitată de camera de zi, ai putea monta corpul de iluminat deasupra mesei pentru a crea un element vizual care marchează granița dintre bucătăria și livingul open space.

Idei creative de amenajare living mic cu bucatarie open space

Atunci când ai un living compact și vrei să integrezi o bucătărie open space în spațiul amenajat, o soluție inteligentă este să amplasezi zona de gătit pe un singur perete. Acest tip de bucătărie creează un spațiu deschis și aerisit, care îți permite să folosești eficient fiecare centimetru disponibil.

Toate elementele bucătăriei tip open space precum zona de blat de lucru, plita și cuptorul cu microunde și corpurile cu spatiu de depozitare pot fi amplasate paralel cu zona de relaxare a livingului tau. Această configurație nu doar economisește spațiu, dar permite și o interacțiune mai ușoară între bucătărie și zona livingului open space.

Tot din categoria sfaturilor practice si idei de amenajare ingenioase poți integra o insula de bucatarie care să facă legătura între cele două zone de amenajare open space.  Poți alege ca blatul de bucatarie să fie retractabil pentru a-l folosi atât ca spațiu de luat masa, cât și ca zonă de bar, pentru mai multă funcționalitate. Așa cum punctam încă de la început, intr-un open space trebuie să existe un echilibru între funcționalitate și estetică.

Pentru a completa aspectul open space al locuinței tale și a face tranziția între living și bucătărie și mai fluidă, poți lua în considerare un stil de design cu elemente care să lege cele două zone. De exemplu, poți alege același tip de podea sau pardoseală pentru întregul spațiu, fără a avea delimitări vizibile.

O combinație de surse de lumină ambientală și spoturi sau plafoniere în cazul unei bucatarii open space cu living poate aduce un echilibru între cele două zone și poate crea un ambient plăcut. În plus, luminile suspendate deasupra insulei de bucătărie pot adăuga un element estetic deosebit, accentuând și zona de luat masa sau de bar, dacă ai optat pentru o insulă cu blat retractabil.

Pentru mai multe sfaturi si idei amenajare living mic cu bucatarie open space te invităm în Showroom-urile Kuechentreff!

Vino cu proiectul tău în cel mai apropiat Showroom Kuechentreff din București sau din țară și hai să dăm viață planului tău de amenajare pentru living cu bucatarie open space! Împreună, vom găsi soluțiile potrivite pentru a face din livingul tău mic un spațiu deschis, plin de lumină și funcționalitate.

Oferim servicii complete de la măsurători și fitting până la design și proiectare, pentru a ne asigura că proiectul final spune povestea ta. Planificarea, transportul și montajul sunt gratuite, iar pentru fiecare proiect conceput și executat la Kuechentreff, beneficiezi de o garanție extinsă de 10 ani.