Idei de amenajare bucatarie pentru un design elegant

Bucătăria reprezintă locul în care ne petrecem o bună parte din timpul zilei. Atmosfera dinăuntru trebuie să ne ofere acea doză de motivație pentru a putea finaliza cele mai delicioase preparate. Designul trebuie să fie atractiv din punct de vedere vizual și trebuie să ne satisfacă nevoile practice.

De cele mai multe ori ne dorim să aducem eleganța în spatiul nostru de gătit, iar un set de mobila bucatarie la comanda ar putea fi soluția, indiferent dacă vorbim de amenajarea unei bucatarii mici sau a unei bucatarii de tip open-space, de dimensiuni mari. Ai această posibilitate de a jongla cu stiluri de decor și de a-ți alege piesele de mobilier, în funcție de nevoi. 

Pe toată durata procesului de amenajare a bucatariei vei primi sfaturi valoroase de la designerii cu care colaborezi, astfel încât să poți realiza combinatii care să fie în concordanță atât cu viziunea ta, cât și cu tendințele de amenajari interioare. Tocmai de aceea, este foarte important să apelezi la persoane cu experiență, care să știe să te îndrume spre cele mai bune opțiuni de design interior. 

Kuechentreff are peste 25 de ani de experiență în amenajari bucatarii și are o echipă selectă de experți care au avut parte de diferite provocări stilistice pe care le-au finalizat cu succes. Urmărește acest articol, în care îți vom oferi câteva idei de amenajare pentru bucatarie, astfel încât să aduci eleganța în spațiul tău de gătit. 

Amenajare bucatarie in functie de dimensiuni

amenajare bucatarie dimensiuni

Dimensiunile spațiului sunt foarte importante atunci când decizi stilul de amenajare al bucătăriei pentru că sunt anumite piese de mobilier care nu se pot încadra în bucatariile inguste. Eleganța constă de cele mai multe ori și în simplitatea designului, iar o bucătărie încărcată cu prea multe elemente poate să fie deranjantă din punct de vedere vizual. 

Trebuie să alegi cu grijă cum îți organizezi spațiile de depozitare și trebuie să te asiguri că atmosfera din cadrul bucatariei este aerisită. Foarte multe persoane locuiesc într-un apartament la bloc și au dificultăți în găsirea unei soluții de amenajare într-o bucatarie cu dimensiuni reduse. Este nevoie de atenție și de puțină creativitate pentru un finisaj de excepție. 

Dispunerea unei bucatarii pe colt este ideală pentru o incapere ingusta. Forma literei L te poate ajuta să creezi senzația de spațiu extins și să păstrezi notele de eleganță prin design. Este foarte important să optezi pentru piese de mobilier suspendate, astfel încât să eliberezi, pe cât de mult posibil suprafața bucătăriei. 

În situația bucatariilor de mari dimensiuni, trebuie să eficientizezi fiecare centimetru utilizabil. În general, piesele de mobilier care creează un ”open space” sunt cele mai bune pentru bucatariile spatioase. În tendințe, mai nou, sunt și bucătăriile insulare, unde amplasarea insulei servește drept element cheie de design în imaginea de ansamblu, eficientizând și modul de lucru. 

Importanța paletei de culori și a materialelor în conturarea unui design interior elegant

amenajare bucatarie paleta de culori

După ce ai stabilit dimensiunile, este nevoie să te ocupi de detalii pentru a putea reda eleganța în bucătăria ta. Paleta cromatica este foarte importantă, mai ales în stilurile de amenajare moderne. Este important să alegi nuanțele de mobilier în funcție de stil și de cantitatea de lumină a incaperii. 

Dacă dorești să îți amenajezi bucataria în stil clasic sau în stilul rustic, este important să optezi pentru culori pământii. Nuanțele de maro și în anumite instanțe bej se integrează armonios în bucătăriile clasice. Poți utiliza și albul, o nuanță standard a bucătăriilor rafinate. 

Pentru designul contemporan se recomandă utilizarea unor nuanțe închise sau metalice, cum ar fi negrul sau gri. Acestea intră într-o juxtapunere excelentă cu electrocasnicele integrate în design. Poti opta și pentru un joc cromatic, în care să combini mai multe nuanțe adiacente astfel încât să creezi un spațiu primitor și modern. 

Materialul utilizat în fabricarea  pieselor de mobilier este la fel de important. Există anumite materiale care lasă amprentele și urmele rezultate din prepararea mâncărurilor să se observe. De asemenea, există materiale care nu rezistă în timp și care șterg din eleganța designului. Un set de mobilier din lemn masiv garantează atât rezistență estetică, cât și durabilitate pe o perioadă extinsă de timp, fiind usor de intretinut.

Sfaturi și idei de amenajari interioare pentru bucatarii elegante

Pe lângă dispunere, cromatică și materiale, iată alte câteva sfaturi de amenajare bucatarie pentru un design elegant. În primul rând, păstrează liniile curate. Congruența în design este foarte importantă și nu este indicat să amesteci piese de mobilier moderne cu cele clasice. 

Utilizează corpuri de iluminat puternice, cum ar fi cele din LED, astfel încât să obții un spațiu luminos și strălucitor. Acest lucru poate pune în evidență anumite detalii care ar putea contura și mai bine eleganța în design. Le poți integra în componența mobilierului.  

Încearcă să imparti spatiu de depozitare ingenios, astfel încât elementele de decor să nu încarce prea mult vizual incaperea. Alege un spațiu discret pentru depozitarea deșeurilor și de asemenea, creează spatii special amenajate pentru a ordona vesela. Noile trucuri de deschidere a cabinetelor prin rabatare și servo-drive creează suficient de mult loc în bucatariile mici si inguste. 

Pentru bucatariile in stil clasic alege cabinete cu vitrine si fronturi cu mânere elegante. De asemenea, încearcă să integrezi piese de mobilier cu artificii stilistice, cum ar fi forme geometrice utilizate în design sau blaturi din marmură. Pentru bucatariile in stilul modern, poți încerca un o estetică minimalistă sau industrială cu componente metalice și electrocasnicele integrate. 

Avantajele un set de mobila de bucatarie la comanda

Un set de mobila bucatarie la comanda reprezintă o investitie și vine cu mai multe avantaje pentru cei care își doresc un design elegant, care să ofere suficient spațiu și care să le satisfacă nevoile personale. Dacă alegi să comanzi un model de bucatarie, beneficiezi de design personalizat. Tu alegi toate aspectele pentru a proiecta o încăpere care să se potrivească cu stilul tău de viață. 

Totodată, beneficiezi de soluții de optimizare a spațiului, venite direct de la designerii noștri cu experiență. Economisești atât spațiu, cât și timp pe termen lung, pentru că nu va mai trebui să cauți piese de mobilier separat care să se potrivească cu viziunea ta. 

Vino în Showroom-ul Kuechentreff pentru și mai multe sfaturi de amenajare bucatarie

Dacă ești interesat să afli mai multe sfaturi de amenajare bucatarie și nu numai, te invităm într-unul din Showroom-urile noastre. Echipa noastră de designeri îți stă la dispoziție cu informații utile. Suntem deschiși către colaborări și ne plac provocările, oricât de dificile sunt proiectele pe care le primim.